LionLogo4c.jpg (112313 bytes)Aktiviteter                  
                              

Home
Asien/Fridsro
Tidigare aktiviteter

 

                                                          Öjenöjet 2008

I år går Öjenöje av stapeln den 7/6. Som vanligt massor av aktiviteter för hela familjen. Allt från modevisningar till vår Ankjogg som vi inte kan släppa. Öjenöje pågår mellan kl. 12,00 - 16,30 i Öjeparken.

 

Vi i Lions samlar in pengar för att bekosta ögonläger i Indien bl.a. Aktiviteten heter Sight FirstII och pågår i tre år, detta är sista året, där Lions arbetar för att bota och förhindra Trakom, Flodblindhet, Grå och Grön starr. Det behövs bara en tablett om året för att förhindra Trakom som orsakas av en clamydia bakterie. Tänk dig att dina ögonfransar vid varje blinkning släpar över din hornhinna tills du blir blind så förstår du hur värdefull din femtioöring är. Vår förra Sight First aktivitet bekostade bl.a. 800,000 ögonoperationer i Indien. Titta på följande länkar där Du kan läsa mer.

http://www.lionsclubs.org/SW/content/lcif_gr_river_blindness.shtml

http://www.lions.se/thelion/5-2005/lion-05-09.pdf

Glasögoninsamling!!

I Centrumhuset finns vår insamlingslåda för begagnade glasögon. Där kan ni lägga alla glasögon  som blir över. Vi märker sedan upp dem och skickar till "Vision for all". Du kan även där få information om Lions.