LionLogo4c.jpg (112313 bytes)Tidigare aktiviteter                  
                              

Home
Galleri
Edsbybor

Lions Club Edsbyn bildades 1 dec 1952 och har hunnit genomföra många stora aktiviteter såsom Knåda marknad, här är dock några senare också minnesvärda.

 

EDSBYN PÅ HJUL

I Lions strävan att skapa en familjeaktivitet föddes idén att arrangera en lådbilstävling. Tanken vara naturligtvis att föräldrar och barn tillsammans skulle bygga ett häftigt åk som skulle släppas utför en ramp för att avverka långgatan på tid. Folkets jubel och fina priser naturligtvis. Yngves MC klubb hjälpte till att bygga ramp. Polisen fanns på plats med radar utrustning högtalare och fest. Första tävlingen gick av stapeln 16 maj 1983 och över 3000 personer kantade gatan. Tävlingen fortsatte sedan flera år till startledet (och publiken) tunnades ut. Familjedagen omvandlades till det i idag kallar Öjenöje, en familjedag i parken.

CANCERGALAN

Cancergalan gick av stapeln i februari 1989. Målet var att samla in pengar till Lions lokala Cancerforskningsfond sedan en av våra aktade Edsbybor drabbats av Cancer. Dan Arvidsson framträdde och gav cancer "ett ansikte". Det gjordes reportage om Dan av vår president och tillika journalisten Dag Eriksson. Besök gjordes på Uppsala Akademiska sjukhus. Sedan skulle allt toppas med en artistgala i sporthallen. Lokala artister ställde upp gratis, det serverade trerätters måltid vid långbord som dukats på golvet. Även på läktarna serverades mat. Biljetter såldes i god tid som julklappar t.ex. Fullsatt är ett understatment Alla växelpengar samlades in i hinkar av Eskil Sandres. Riktig fart tog det när Edsbyns närradio direktsände och folk fick ringa in pengar. Barometern fick förlängas två gånger under kvällen. Resultatet blev fantastiska 271 000:-.  Du kan läsa mer i boken eEdsbybor på mittuppslaget, klicka på sidan här intill. Tyvärr förlorade vi några år senare Dan Arvidsson. Däremot erhöll edsbyklubben Lejonkronan, den högsta utmärkelse en lionsklubb kan få för berömvärd aktivitet.

EDSBYBOR.

Ett annat projekt att samla in pengar till Uppsala Akademiska 1991 var Dans projekt Edsbybor. I en bok intervjuades utvalda lokala profiler, en bok som snabbt såldes slut och inbringade 80 000:-   till Lions Cancerforskningsfond. Dessa två projekt samlade alltså in 351 000:- till Cancerforskningsfonden. Klicka på knappen härintill så kan du läsa om de personer som var med. Här är en del av Edsbyns historia!